Professionele huidbleken – wat het inhoudt

 

Het bleken van de huid bevindt zich op de grens tussen cosmetische ingrepen en dermatologische ingrepen. Dit is waarschijnlijk de reden waarom u behandelingen voor het bleken van de huid zult vinden, zowel in het kantoor van de dermatoloog als in de cosmetische kantoren. Afhankelijk van het type hyperpigmentatie dat u wilt behandelen, wordt de ene of de andere locatie aanbevolen. Als u bijvoorbeeld slechts enkele bruine plekjes heeft om te behandelen, kan een schoonheidssalon of spa het werk best goed doen, maar als de hyperpigmentatie geaccentueerd is, wilt u misschien dat een professionele arts deze procedure uitvoert en er toezicht op houdt. .

Er zijn veel behandelingen die door professionals kunnen worden uitgevoerd om de vlekken van uw Bleekstrips te verwijderen en de door hyperpigmentatie aangetaste plekken op de huid witter te maken. Een van de meest voorkomende behandelingen is degene die de chemische exfoliatie veronderstelt van de bovenste laag van de huid die is aangetast door hyperpigmentatie. Hiervoor moet u van tevoren naar het kantoor gaan en de dermatoloog vragen welk type chemische stof het beste bij uw huid past. AHA, BHA en Retinoid zijn slechts enkele van de meest gebruikte stoffen die de huid kunnen exfoliΓ«ren. Zodra de stof is gekozen die gebruikt gaat worden, wordt de huid grondig gereinigd, zodat er geen onzuiverheden op het gezicht achterblijven. Vervolgens wordt de stof op het te behandelen gebied geplaatst en daar ongeveer 10 tot 30 minuten gelaten, afhankelijk van de concentratie van de stof, uw huidtype en de ernst van het te behandelen probleem.

Vervolgens wordt de substantie voorzichtig verwijderd, wordt de huid opnieuw zorgvuldig gereinigd zodat er geen substantie op de huid achterblijft en wordt een vochtinbrengende crème aangebracht om de huid te kalmeren en uitdroging te voorkomen. Na een paar dagen wordt de huid schilferig en begint af te schilferen. Kies er niet voor, want je kunt littekens op de huid krijgen. Je zult ook uit de zon moeten blijven en zonnebrandcrème moeten gebruiken als je naar buiten moet. De dermatoloog zal u specifieke indicaties geven, afhankelijk van het type huid en de stof die voor de behandeling is gebruikt.

Andere professionele behandelingen zijn laserbehandeling, microdermabrasie of bleekbehandelingen. Bleekbehandelingen lijken veel op de hierboven gepresenteerde behandelingen, behalve dat de huid niet wordt afgepeld, maar na verloop van tijd zal gaan verkleuren. De laserbehandeling omvat de reinigingsfase, de daadwerkelijke fase waarin een gel op de huid wordt aangebracht en het laserlicht op de huid wordt aangebracht. Vervolgens wordt de gel verwijderd en worden enkele indicaties aan de patiënt gegeven. Deze behandeling omvat meestal meer dan één sessie, maar dit moet met de dermatoloog worden besproken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *